Ga jij bijna met pensioen of moet je de pensioenen van je werknemers regelen? Misschien ben je wel ondernemer die zijn eigen pensioen moet regelen. Je zit in ieder geval vast met vragen over je pensioen en hoe je dit moet regelen. Een pensioenadviseur in de arm nemen is daarom zeker geen slecht idee. Dit kost natuurlijk wel geld, maar het levert je ook veel op. Wil je weten wat? Lees dan snel verder

Wat levert pensioenadvies mij op?

De kosten van pensioenadvies zijn er zeker, maar het levert u aan de andere kant ook weer enorm veel op. Hieronder zetten we dit op een rijtje, voor de werkgevers, werknemers maar ook de ZZP’er.

Werkgevers

Het pensioen wordt door bedrijven toch wel vaak gezien als een dure noodzaak. Maar een goede pensioenregeling loont zich zeker! Zo is een goede pensioenregel een hele belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Als je dit goed voor elkaar hebt, kan dit op een krappe markt zeker het verschil maken.

Daarnaast verandert de wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen continu. Het is dus belangrijk om hier als werkgever zo goed mogelijk op in spelen. Een pensioenadviseur kan je hier goed bij helpen.

Werknemers

Niet alleen voor werknemers is een goed pensioenadvies belangrijk. Ook voor werknemers is het zeker een aanrader. Het gaat immers wel om jouw toekomst!

Een pensioenregelen is vaak ingewikkelder dan je denkt. Het is namelijk niet altijd het geval dat je 70% van je laatst genoten salaris ontvangt. Er zijn nog veel andere zaken van invloed hierop. Een goed pensioenadvies kan je dus erg helpen, en veel profijt bieden voor de toekomst

ZZP’er

Voor ondernemers en ZZP’ers is het helemaal verstandig om een pensioenadviseur in te schakelen. Zij zijn op pensioengebied namelijk echt een vak apart.

Een ondernemer heeft veel minder mogelijkheden om een pensioen op te bouwen dan iemand die ergens vast in dienst is. Er wordt verwacht van de ZZP’er dat hij zelf zijn pensioen regelt. Veel mensen hebben hier niet de expertise voor. Als je als ZZP’er verder niks regelt, ben je volledig aangewezen op je AOW. Heb je dus geen verstand van pensioenregelingen, dan is het enorm verstandig om een pensioenadviseur in de arm te nemen. Hij kan je goed helpen bij het maken van een goed financieel plan voor de toekomst.

Op zoek naar pensioenadvies?

Ben je overtuigd van het nut van pensioenadvies? Dan is het tijd om een pensioenadviseur in te schakelen. Kijk goed op het internet en zoek een adviseur die bij je past. Vaak kun je ook voor ander financieel advies bij een adviseur terecht. Een goede tip? KPRA in Assen!

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *