Google

Het online zakendoen is sinds de corona fors gestegen. Dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk omdat mensen steeds meer thuiswerken. Je raakt snel gewoond aan nieuwe ontwikkelingen, dus je doet je aankopen via de computer. Veel ondernemers met een fysieke winkel zijn om die reden dan ook overgestapt naar het openen van een webshop.

Als ondernemer ben je gewend aan het aanpassen aan nieuwe situaties. Toch kan het zo zijn dat je ineens in een nieuwe wereld terechtkomt. Waar je vroeger adverteerde via folders, daar dien je nu een website te maken. Dit hoef je zeker niet zelf te doen. Een website kun je laten bouwen door professionals.

Google

Het is een stap in de goede richting, maar er is nog meer werk aan de winkel. De klant moet je weten te vinden in de nieuwe omgeving van het internet. Je klanten zoeken via zoekwoorden en over het algemeen doen ze dat via Google. De vindbaarheid van je webshop wordt bepaald door deze zoekmachine.

Over het algemeen kijkt het merendeel van de mensen naar de eerste drie getoonde zoekresultaten. Het is niet gemakkelijk om hiertussen te raken, maar als het lukt dan is het dan ook de moeite waard. Het zijn dan ook professionals die zich hiermee bezig houden.

Het werk heet zoekmachine optimalisatie, in het Engels is dat Search Engine Optimization, afgekort als SEO. Om hoger op de ranglijst te komen is het een overweging waard om een SEO bureau in te schakelen om meer bezoekers te trekken.

Wat is er van belang

Zoekmachineoptimalisatie kent een aantal bepalende factoren. De eerste daarvan is de inhoud of de content. Het maken van het eerste contact met je mogelijke klant in de zoekmachine verloopt via de gegeven titel en de omschrijving.

Het is hierbij wel van belang dat het een goed leesbaar verhaal betreft. Het is ook zwaarwegend om je klant aan te zetten tot het verrichten van de door jou gewenste gedraging, de call-to-action.

Een eenvoudige link plaatsen op je website waarop gevraagd wordt om contact op te nemen is eveneens effectief. Ook artikelen en blogs kunnen een link op de website krijgen om de vindbaarheid te verhogen. Het kan zijn dat dit ingewikkeld klinkt. Er zijn dan ook gelukkig goede en betrouwbare bureau’s, zoals Travyk die je online vindbaarheid vergroot.

Zo’n bureau neemt je al het werk uit handen en helpt je om de omzet te vergroten. Als ondernemer ben je gewend om vakwerk uit te besteden aan vakmensen. Het vinden van je weg in een nieuwe omgeving hoef je immers niet alleen te doen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *