Vaste kosten houden we liefst zo laag mogelijk. 

 Als ondernemer ken je het wel, de vaste kosten die ieder jaar, of maandelijks terugkomen. Of de verkoop nu goed of slecht loopt, de vaste kosten blijven doorlopen. Vaak is het zelfs zo dat de vaste kosten jaar na jaar omhoog gaan. Een enorm belangrijke kostenpost is energie. En hoewel deze kosten bij veel bedrijven zeer hoog zijn, is het ook een van de makkelijkste kosten waarop je kan besparen. 

De tijd is gekomen om te besparen op jouw energie! 

 Vandaag de dag zijn er heel veel aanbieders van energie, allemaal bieden ze andere pakketten aan. Maar zit er wel echt een verschil in deze bundels? Eigenlijk niet, want energie blijft energie. Wel kan het zo zijn dat de ene aanbieder groene stroom levert, en de andere de minder duurzame variant. Zorg er dus voor dat je weet wat je vergelijkt. Je kan appels niet met peren vergelijken of omgekeerd. In onze huidige leefwereld is duurzame, groene energie heel populair. Hoogstwaarschijnlijk is groene energie de energie van de toekomst. Kerncentrales zullen verdwijnen en de overheid zal duurzaamheid subsidiëren. Vandaar kan het interessant zijn om nu toch al te kiezen voor groene stroom, zo zal je later minder omschakelkosten hebben. Investeer nu al in onze toekomst, zou ik zeggen! 

Vergelijken is de oplossing om te besparen! 

 Zoals je al hebt gemerkt is vergelijken het belangrijkst. Hiervoor bestaan online tools. Bijvoorbeeld om de goedkoopste energieleverancier in NL te vinden, kan je een kijkje nemen op overstappen.nl. Daar vind je heel eenvoudig de laagste prijs. Ook kunt u voor zakelijk energie terecht op overstappen.nl. Je geeft heel eenvoudig enkele gegevens op, en je krijgt meteen een resultaat te zien. Overstappen zelf is meestal heel goedkoop, of zelfs helemaal gratis. Kijk hiervoor goed naar de contractuele voorwaarden van je huidige leverancier. Jaarlijks even vergelijken waar je de goedkoopste prijs krijgt is zeker een must. Aanbieders van energie lokken je namelijk vaak met een lage prijs voor het eerste jaar, maar het kan zijn dat de prijs nadien snel de hoogte ingaat. Hou dit daarom goed in de gaten, en weet wat je tekent. Indien nodig kan je ook steeds onafhankelijk advies inwinnen, zodat je goed weet waaraan je begint. 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *