Structureel beter gevonden worden in Google? En scoren op de zoekwoorden die ertoe doen? Maak gebruik van SEO. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) optimaliseren we je website zodat deze beter vindbaar wordt in zoekmachines.

Noodzaak van SEO

Waarom zoekmachine optimalisatie zo belangrijk is? Deze cijfers tonen het aan:

 

  • 98% van de internetters gebruikt zoekmachines
  • 90% kijkt nooit verder dan de 1ste pagina met zoekresultaten
  • 85% vindt een merk dat bovenaan in Google staat een topmerk
  • 68% maakt via zoekmachines kennis met nieuwe aanbieders
  • Je website bovenaan in Google is dus een absolute must.

Google zoekmachine marketing

Met ruim 94% van al het zoekverkeer is Google de absolute leider onder de zoekmachines in Nederland. We richten ons dan ook op Google zoekmachine marketing.

Gevonden worden in Google

Het doel van de zoekmachine marketing voor je website is een hoge score in de natuurlijke resultaten van Google: de organische zoekresultaten.

Hoe werkt Google?

Hoe Google precies werkt weet niemand. Er zit een ingewikkelde formule achter. Wat we weten is dat Google gebruik maakt van searchbots. Deze bots zoeken het internet af naar nieuwe websites en pagina’s. Als een searchbot een nieuwe pagina tegenkomt, slaat hij de inhoud op in een database. Hoe belangrijker Google je website vindt, hoe hoger je scoort in de organische zoekresultaten van Google.

Hoe bovenaan in Google komen?

Als zoekmachine marketing bureau zijn wij gespecialiseerd in Google zoekmachine marketing. Neem voor een zoekmachine marketing strategie, tips of advies vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen van SEO

Google zoekmachine marketing van levert je de nodige voordelen op: meer relevante bezoekers op je website en naamsbekendheid. Je haalt het maximale rendement uit je online middelen. Bovendien maken we de resultaten inzichtelijk.

Wat houd de cursus in?

Wil jij nu meer weten over SEO-optimalisatie? Met de thuisstudie SEO Specialist leer je precies hoe dit werkt. De cursus beslaat onder andere de volgende onderwerpen. 

Contentstrategie

We gaan van start met een contentstrategie. De essentiële basis waarin de behoeften van je doelgroep en jouw doelstellingen centraal staan. Met een audit en analyse van je huidige online middelen verkrijgen we alle nodige info. Het resultaat is een contentstrategie voor een gebruiksvriendelijke website en het optimaal managen van content. En dat is noodzakelijk om in Google gevonden te worden.

Zoekwoorden scan

We leggen vast op welke woorden je gevonden wilt worden en met welke woorden je doelgroep zoekt. Dit resulteert in voorstel met de belangrijkste zoekwoorden. Deze woorden laten we terugkomen in de tekst, links en techniek van je website. Essentieel om bovenaan in Google te komen.

Technische optimalisatie

Door je website technisch te optimaliseren wordt je website gevonden in Google. Dit doen we onder andere met:

W3C

Een SEO-Expert de internationale webstandaarden van het World Wide Web Consortium (W3C). Dit zijn de technische richtlijnen waar iedere website aan moet voldoen.

Sitemaps

We passen sitemaps toe. Een sitemap geeft het volledige menu van uw website weer. Alle pagina’s van uw website worden dus ondergebracht in een sitemap. En daar hecht Google waarde aan.

Robots.txt

Een robots.txt bestand geeft aan waar de zoekrobots van Google wel en niet mogen komen. Hiermee sturen we robots in de juiste richting.

Headertags

Binnen je website passen we voor de titels H1 tags toe om op Google gevonden te worden.

Code & content

De verhouding tussen de code en content moet gelijkwaardig zijn. Daar houden we rekening mee. Ook usability is hier natuurlijk een belangrijk thema. 

Unieke zoeksleutels

Een zoeksleutel bevat de titel, zoekwoorden en omschrijving van wat erop die pagina te zien is. Wij creëren voor iedere pagina unieke zoeksleutels. Mede hierdoor komt je website bovenaan in Google

Zoekmachine vriendelijke links

De SEO specialisten zorgen er ook voor dat de URL’s in de adresbalk overeenkomen met de inhoud van de pagina. 

Dit zijn de voordelen van zoekmachine optimalisatie:

Gerichte bezoekers

Internetters zijn gericht op zoek naar een oplossing voor hun probleem. We stemmen je website af op de behoeften van bezoekers en verwerken belangrijke zoekwoorden in je website. Zo krijg je relevante bezoekers op je website. En gericht verkeer resulteert in meer omzet.

Naamsbekendheid

Met Google zoekmachine marketing vergroot je je naamsbekendheid. Wanneer je steeds hoger scoort, kom je steeds vaker terug in de zoekresultaten. Bovendien zorgt een website bovenaan Google ervoor dat internetters je zien als betrouwbaar.

Meer bezoekers

Gevonden worden in Google betekent meer bezoekers op je website. Het is dan wel belangrijk dat je in de top 10 scoort. 90% van de internetters kijkt nooit verder dan de 1ste pagina met zoekresultaten. Samen met jou gaan we voor de toppositie in Google. Dan ben je 24/7 vindbaar voor potentiële klanten en krijg je meer bezoekers.

Meetbaar

De resultaten van je inspanningen zijn makkelijk meetbaar in Google Analytics. Hier zie je via welke bronnen bezoekers op je website terechtkomen, met welke woorden ze zoeken en nog veel meer. Wil je meer weten over Google Analytics? Ieder jaar organiseren wij een aantal cursussen waarin je alles leert over Google Analytics.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *