De voordelen en nadelen van het uitbesteden van je administratie

Heb jij een eigen bedrijf of is het je wens om een eigen bedrijf te starten? Dan weet je dat je ook te maken krijgt met administratieve zaken. Wanneer dit niet jouw sterkste kant is, dan kan dit aardig tijdrovend en deprimerend zijn. Hierdoor kun je het plezier in je eigen onderneming verliezen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt je administratie ook uitbesteden aan een externe partij. In dit artikel vertel ik je wat de voordelen en nadelen daarvan voor jou zijn.

Voordelen

Jij kunt je focussen op je kernactiviteiten

Door je administratie uit te besteden aan een externe, specialistische partij, kun jij je focussen op je kernactiviteiten. Je hoeft namelijk geen tijd meer te spenderen aan de administratieve zaken, maar bent wel volledig bij met je financiën. Wanneer jij bijvoorbeeld een eigen nagelsalon in Emmen hebt, dan kun je je administratie in Emmen aan een administratiekantoor uitbesteden en zelf heb jij dan de volle focus op je klanten. Doordat het administratiekantoor in de buurt zit, kun je er nog beter zicht op houden. 

Je weet zeker dat er geen fouten gemaakt worden

Wanneer je zelf niet zoveel verstand hebt van de administratieve kant van je onderneming, dan kan een foutje zo gemaakt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eens te laat zijn met het inleveren van je belastingaangifte of kun je een foutje maken in het invoeren. Hierdoor kan je administratie uiteindelijk flink in de soep lopen en kun je zelfs boetes krijgen. Een administratiekantoor heeft verstand van zaken en zorgt ervoor dat jouw administratie op de juiste wijze en op tijd gebeurt. 

Belastingvoordelen

De regels van de belastingdienst veranderen regelmatig. Het is erg lastig om dit naast de andere zaken binnen je onderneming constant bij te houden. Een administratiekantoor houdt zich hier wel dagelijks mee bezig en is helemaal op de hoogte. Hierdoor weet je zeker dat jouw administratie helemaal up to date is. Voor jou als ondernemer kan dit bepaalde financiële voordelen opleveren.

Nadelen

Je staat er verder van af

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Wanneer je je administratie niet zelf doet, heb je er ook minder zicht op. Hierdoor zul je al snel het overzicht verliezen, zeker als je expertise ergens anders ligt. Toch kun je er wel vanuit gaan dat een administratiekantoor zijn werk goed doet en jou op de hoogte houdt. 

Kosten

Of je nu gedeeltelijk of helemaal je administratie uitbesteed, het gaat je geld kosten. Als jonge ondernemer kan het best zijn dat jouw budget hiervoor nog niet toereikend is. Toch heeft het ook genoeg voordelen, waardoor het wellicht de investering waard kan zijn.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *