Cryptocurrency, het nieuwe geld. Veel mensen zijn al rijk geworden door het handelen in crypto. Namen als BitcoinRipple en Ethereum zijn de bekendste. De waarde is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Veel mensen willen snel rijken worden, maar dit werkt bij crypto wel even anders. Je moet van tevoren wel echt goed je huiswerk doen en de markt begrijpen.  

Hoe is crypto ontstaan? 

De crypto bestaat misschien al langer dan je denkt. In 1983 is er een digitaal betalingssysteem geïntroduceerd. En nu veel jaren later zijn er verschillende digitale munten die echt een begrip zijn geworden. De waarde veranderd constant en tijdens het coronavirus was de waarde ook sterk gedaald. Inmiddels is de waarde weer stabiel. 

In welke crypto moet ik investeren? 

Dit is erg lastig, want met elke munt kun je veel winst maken. De waarde verschilt ook heel erg, want zo heeft de Bitcoin een waarde van bijna 9000 euro. De waarde van Ethereum ligt op bijna 200 euro. Zo zie je dat de prijzen sterk variëren. In welke crypto je moet investeren hangt ook sterk af van je budget. Je hoeft ook niet een hele Bitcoin te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin te kopen. 

Handelen via een exchange  

Je kunt het best handelen via een exchange. Dit is een online platform. Hier heb je alles bij de hand zoals de koers en een online wallet. Je kunt hier crypto kopen en verkopen. Zo kun je veilig Bitcoin kopen. Maak altijd gebruik van een wallet. Je kunt er dus voor kiezen om deze online of offline te gebruiken. Een offline wallet geeft misschien wel een veiliger gevoel, maar als je deze kwijtraakt ben je ook je crypto kwijt. Je kunt deze op geen enkele manier meer terugkrijgen. 

Tot slot  

We snappen dat investeren in Bitcoin een grote investering kan zijn. Ripple heeft een waarde van 20 eurocent. Hier is het financiële risico niet zo groot als je op kleine schaal inkoopt. Houdt ook hierbij de Ripple koers goed in de gaten. Zo kun je op het juiste moment inspringen.  

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *