Afscheid nemen van een dierbare is nooit eenvoudig. Wanneer je iemand je hele leven gekend hebt en je veel samen hebt meegemaakt wordt het er niet makkelijker op. Na het overlijden van een dierbare komt er behoorlijk veel op je af. Dit alles wil je natuurlijk in alle rust doen. Dit zorgt er dan ook voor dat er veel op je af komt. Hierin heb je begeleiding nodig. Er zijn diverse partijen die je willen helpen bij alle onderdelen dat hierbij komt kijken. Een van deze onderdelen is bijvoorbeeld het uitzoeken van een geschikte grafkist. 

Het uitzoeken van een geschikte grafkist

Voor een begrafenis of crematie is het vaak zo dat er een grafkist gekozen moet worden. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Het uitvaartcentrum Hengelo heeft diverse mogelijkheden en voorbeelden van passende grafkisten. Bij uitvaartcentrum Hengelo adviseren zij graag over de grafkist die bij uw dierbare past en denken graag met u mee. 

Vaak wordt er gekozen voor een houten grafkist. Het verschil tussen begrafenissen en crematies is vaak de houtsoort. Bij crematies wordt vaak gebruik gemaakt van MDF houdt, deze vergaan namelijk beter. Bij begrafenissen wordt vaak gebruik gemaakt van een massief houten grafkist. Je kan er voor kiezen om zelf een grafkist te maken. Informeer voor meer informatie bij het uitvaartcentrum Hengelo voor tips, zij adviseren je graag.

De juiste afmetingen 

De afmetingen van deze kist zijn van groot belang. Afhankelijk van de lengte van de overledenen dient rekening gehouden te worden met de grootte van de kist. Vaak is dit tussen de 180 en 200 cm. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ruimte over is. De meest gebruikte breedte van de grafkisten is 45 tot 60 cm. Wanneer je denkt dat een andere afmeting beter tot zijn recht komt, overleg dit dan op voorhand. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

Wetten en regelgevingen

Toch zijn er een aantal regelgevingen waar jij aan moet voldoen bij het maken van jouw eigen grafkist De kist mag namelijk niet van kunststof gemaakt zijn. Dit komt omdat dit materiaal niet vergaat onder de grond. 

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *