Wil je de website van jouw bedrijf, organisatie of stichting in een nieuw jasje steken? Dan kun je zelf een poging wagen om iets moois neer te zetten. Als je hier geen kaas van gegeten hebt, is dit niet aan te raden. Schakel in dat geval een ontwerpbureau in. Heb je nog niet eerder met zo’n partij gewerkt? Dan ben je hier aan het juiste adres. De onderstaande 4 tips helpen jou namelijk om het beste ontwerpbureau te vinden.

1. Kijk wat een bureau voor jou kan betekenen

Als je op het internet zoekt naar een ontwerpbureau, krijg je binnen een paar tellen een groot aantal resultaten. Uiteraard wil je voorkomen dat je met het verkeerde bureau in zee gaat. Kijk daarom altijd wat een ontwerpbureau voor jou kan betekenen. Zijn ze alleen gespecialiseerd in het bouwen van een website of kunnen ze ook de teksten verzorgen? Als je alles bij één bureau onder kunt brengen, heb je maar met één partij te maken. Op deze manier blijft het voor jou een stuk overzichtelijker en bovendien is het makkelijker communiceren.

2. Bestudeer het portfolio

Heb je een ontwerpbureau op het oog? Kijk dan niet alleen naar wat zij voor jou kunnen betekenen, maar richt je ook tot eerder werk. Op de website van de meeste ontwerpbureaus vind je een portfolio. Hiermee geven zij jou een inkijkje in projecten waar zij eerder aan gewerkt hebben. Aan de hand van dit portfolio krijg je vaak een goede indruk van de mogelijkheden van het bureau. Staat het werk je aan? Overweeg dan om contact op te nemen of plan en afspraak in voor een kennismaking.

3. Stel van tevoren een budget vast

Een ontwerpbureau inschakelen brengt kosten met zich mee. Voordat je met een ontwerp agency in zee gaat, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Sommige ontwerpbureaus doen wat schimmig over de prijs. Hierdoor kunnen er misverstanden ontstaan. Zo denk jij mogelijk dat iets wel bij de prijs in zit, terwijl dit niet het geval is. Laat je daarom goed informeren over wat een ontwerpbureau allemaal voor jou doet binnen de genoemde prijs. Staat dit je aan? Vraag dan om een offerte. Hierop staat vermeld hoeveel het project kost en wat er allemaal gedaan wordt.

4. Houd rekening met SEO

Laat je een website bouwen door een designbureau? Dan wil je ongetwijfeld dat jouw site straks goed vindbaar is op het internet. Veel bedrijven denken dat een ontwerpbureau hier standaard rekening mee houdt, maar dat is niet het geval. Let daarom extra goed op zoekmachineoptimalisatie (SEO) voordat je de knoop doorhakt. Een bureau dat hierin gespecialiseerd is, kan zowel de voor- als achterkant van jouw website optimaliseren voor zoekmachines. Dit zorgt vaak voor een hogere positie in de zoekresultaten.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *