tips meer offerte aanvragen

3 tips voor meer offerte aanvragen op je website

Dit artikel biedt je drie handige tips, die je helpen om meer offerte aanvragen te genereren op je website. Vaak lijkt dit op voorhand makkelijker te zijn, dan dat het in de praktijk is. Hoe voorkom je dat een bezoeker je website verlaat zonder een actie uitgevoerd te hebben? Op welke manier onderscheid je jezelf van de concurrentie? Het feit dat steeds meer bedrijven met een website werken maakt het lastiger om onderscheidend te zijn. 

 

Tip 1: zorg voor meer bezoekers door een betere vindbaarheid

Een eerste stap in het vergroten van het aantal offerte aanvragen is het verbeteren van de vindbaarheid van je website. Des te beter je website gepositioneerd is in de zoekresultaten, des te meer offerte aanvragen zullen er ook bij je binnenkomen. Een goede vindbaarheid behaal je door bijvoorbeeld in te zetten op Search Engine Optimization of Search Engine Advertising.

 

Tip 2: plaats een duidelijke CTA op iedere pagina

Zet niet alleen in op het trekken van een groter aantal bezoekers naar je website. Richt je ook op het gedrag van deze bezoekers. Voorzie iedere pagina van een heldere Call To Action, een CTA. Dit is bijvoorbeeld een opvallende button, waarin je bezoeker aanzet tot het opvragen van een offerte bij je bedrijf. Een tool als Google Analytics helpt je te analyseren op welke pagina bezoekers je website verlaten. Waardevolle informatie voor conversie optimalisatie

 

Tip 3: overtuig de klant met goede content

Een potentiële klant zal sneller overgaan tot het aanvragen van een offerte, wanneer deze overtuigd is met goede en waardevolle content. Denk bijvoorbeeld aan artikelen waarin je producten of services vergelijkt met diezelfde producten van concurrenten. Wat maakt jouw service of product uniek? In welke situaties kan een potentiële klant beter voor het product van de concurrent kiezen? Vaak loont het om een specialist op dit gebied in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan Marco Bouman, die zich al jaren bezighoudt met conversie optimalisatie.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *